Complex “Lac Luncani Ballroom”

Complex “Lac Luncani Ballroom” Restaurantul Lac Luncani a fost infiintat in anul 2009 din dorinta de a oferi preparate si servicii de calitate superioara tuturor oaspetilor care ne trec pragul.Plecand de la ideea ca fiecare client trebuie sa fie multumit, indiferent de asteptarile sale, ne-am straduit sa tinem cont de toata experienta acumulata in acest domeniu si sa venim in intampinarea clientilor nostri cu solutii si servicii complete, de la o simpla cina pana la organizarea unor ample evenimente festive.

Castelul Kemeny

În urma celor două războaie mondiale, castelul a suferit unele pagube, mai ales între anii 1918-1919, fiind transformat în perioada regimului comunist în sediu al CAP-ului, iar o mare parte din clădirile anexe au fost demolate. În forma sa actuală castelul Kemény-Bánffy dispune de 44 de camere.

Conacul Kemény

Conac construit în anul 1815, conac în care a trăit şi activat scriitorul maghiar
Miklós Jósika (1794-1865)

Biserica reformată-calvină

Biserica (initial romano-catolica) a fost construita in a doua jumatate a secolului al XIII-lea, in stil romanic tarziu, din piatra adusa de la edificiile antice romane din Turda. La 1290, constructia era deja terminata, biserica purtand hramul Sf. Elisabeta. Deasupra sacristiei (decorata cu frunze si rozete) se afla inscriptia "ISTAM CAMERAM (A) EDIFICAVIT STEPHA (NU) S SACERDOS ANNO D (OMIN) I MCCXC" (1290) . Biserica este amintita in mai multe documente, la 1339, 1352 si 1465.

Sari la conținut